+31 (0)570 - 561 500 info@isfordink.nl 0

Werkplaats 2.0 voor brandweer Veiligheidsregio IJsselland

25 december 2019 – De keuze voor meer compacte brandweer servicewagens vroeg om een andere invulling van de mobiele werkplaats/magazijn. Voor team Beheer & Techniek (B&T) van de Veiligheidsregio IJsselland hebben we twee Mercedes Sprinters mogen inrichten. Het uitgangspunt is een complete uitrusting, efficiënt werken, lange levensduur en licht in gewicht.

De B&T gebruikt deze servicewagens om op locatie storingen op te lossen en onderhoud uit te voeren aan allerhande brandweermaterieel. De Mercedes bussen fungeren hierbij zowel als rijdend magazijn en als mobiele werkplaats. Eén servicewagen heeft Vollenhove als standplaats, de andere is verbonden aan steunpunt Hardenberg.

Ruimte dankzij 27 laden

Voor de onderdelen en gereedschappen is ruimte gecreëerd dankzij een Aluca kastensysteem tegen beide zijwanden. Dit resulteert in 27 laden, diverse aflegvakken en een zeer brede werkbank met bankschroef. Deze uitgebreide aluminium inrichting weegt samen slechts 315 kg.

Overal stroom

De techneuten kunnen bovendien overal beschikken over 230 volt en 12 volt dankzij een Clayton Lithium Power Supply (LPS). Dit is een compacte combinatie van omvormer, accu, acculader en beveiliging in één. Het systeem is met tiptoetsen snel en eenvoudig te bedienen vanuit de cabine.

Altijd perslucht

Dankzij een compressor met luchtslanghaspels is perslucht altijd paraat. LED verlichting in de mobiele werkplaats zorgt voor goed zicht onder alle omstandigheden. Met de EHBO-kit en hygiëne set is veilig en schoon werken gewaarborgd.

Anti-inbraakslot

Om lading snel, goed en veilig mee te nemen is gekozen voor vliegtuigrails in combinatie met verende stangen. Het onbreekbare Gatelock slot op de achterdeuren maakt boeven moedeloos.

Anti-diefstal Bedrijfswageninrichting Buiten accessoires Laadruimte afwerking Laden & lossen VB luchtvering Vloerladen Laadruimte afwerking Signalering & verlichting Laptophouders Standkachel & -verwarming Veiligheid & hygiene Ventilatie & beluchting Stroomvoorziening Gebruikte bedrijfswageninrichting

Wilt u weten wat Isfordink Olst voor u kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak met één van onze specialisten!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.