+31 (0)570 - 561 500 info@isfordink.nl 0

Isfordink Olst ontwikkelt ultralichte duurzame bedrijfswageninrichting

 

Om de actieradius van de volledig elektrische Volkswagen e-Crafter van advies- en ingenieursbedrijf Tauw optimaal te kunnen benutten, heeft Isfordink Olst bedrijfswageninrichting een duurzame en ultralichte bedrijfswageninrichting ontwikkeld. Hierbij zijn voor het eerst moderne technieken en lichtgewicht materialen gecombineerd in een elektrische bus. Het resultaat is een gewichtsbesparing van ruim 200 kilogram.

De laatste jaren is het ontwikkelen van vernieuwende concepten een belangrijkste activiteit van Isfordink Olst. Dit project is het jongste voorbeeld.

Met de inzet van de VW e-Crafter voorzien van ultralichte duurzame bedrijfswageninrichting, wordt een CO2-reductie van 90% per gereden kilometer gerealiseerd (ten opzichte van een conventionele veldwerkbus met dieselmotor).

Ruim 200 kg gewichtsbesparing dankzij moderne technieken en lichtgewicht materialen

  • Eerste toepassing in volledig elektrische Volkswagen e-Crafter van Tauw
  • Bijdrage aan 90% CO2-reductie
  • Ruim 200 kg lichter dan conventioneel
  • Zelfvoorzienend stroomcircuit met ultralichte zonnepanelen
  • Alle accu’s opladen via 1 stekker

Zelfvoorzienend stroomcircuit dankzij lichtgewicht zonnepanelen (ruim 15 kg lichter dan conventioneel)

Dankzij drie zonnepanelen op het dak van de e-Crafter is het stroomcircuit zelfvoorzienend.

Dit betekent onder meer dat de koelkast wordt gevoed met zonne-energie.

Door tevens te kiezen voor lichtgewicht en ultradunne zonnepanelen is een fikse gewichtsreductie bereikt ten opzichte van conventionele zonnepanelen.

 

Volledige aluminium inrichting (ruim 90 kg lichter dan conventioneel)

Een zeer forse gewichtsbesparing is bereikt door het monteren van inrichting van aluminium in plaats van staal en/of hout.

Het systeem in de e-Crafter is een combinatie van system Aluca (Duits premiummerk met 8 jaar garantie) en in samenwerking met Esteq ontwikkelde maatwerkelementen.

Naast een forse gewichtsreductie is ook duurzaamheid bereikt; deze inrichting kan meerdere keren worden overgebouwd in de volgende bedrijfswagen.

 

 

12V/230V stroomcircuit met lithium-ion technologie (ruim 40 kg lichter dan conventioneel)

Door te kiezen voor een Lithium Power Supply (LPS) wordt de 12v & 220v stroomvoorziening verzorgd door een compacte unit, waarin onder meer de omvormer, lithium-ion accu, spanningsbewaking en monitoring zijn geïntegreerd.

De forse gewichtsbesparing wordt bereikt door het gebruik van minder componenten en een efficiëntere, lichtere accu. Het systeem wordt bediend door een paneel in de cabine.

Alle accu’s laden met één stekker

Deze Volkswagen e-Crafter heeft geen dynamo meer.

Dit betekent dat de accessoire accu in de LPS niet meer wordt geladen tijdens het rijden.

Voor optimaal gebruiksgemak hebben we beide laadsystemen gekoppeld: zodra de stekker in de laadpaal wordt geplugd, zal zowel de elektrische auto als de LPS worden geladen.

Kunststof vloer + zijwanden (ruim 55kg lichter dan conventioneel)

In plaats van een conventionele houten vloer is een kunststof sandwichvloer gemonteerd.

Deze vloer is grotendeels hol dankzij een robuust honingraadpatroon.

Voor het beschermen van de zijwanden en deuren is ook gekozen voor lichtgewicht kunststof sandwichpanelen in plaats van hout. 

Duurzaamheid ook in de details

Ook in tal van details is het streven naar gewichtsbesparing en duurzaamheid doorgevoerd.

De gemonteerde CargoCool klimaatkast is extra geïsoleerd en voorzien van een koelmotor die zeer weinig stroom vraagt.

En is ook de maatwerk inrichting voor het opbergen van het veldgereedschap volledig uitgevoerd in aluminium.

 

Eindresultaat

Het eindresultaat is een duurzame en ultralichte bedrijfswageninrichting waarbij een gewichtsbesparing van ruim 200 kg is bereikt ten opzichte van een conventionele opzet. De technieken en materialen gebruikt bij deze Volkwagen e-Crafter zijn uiteraard ook toepasbaar op andere merken en modellen.

Samenwerking Isfordink Olst met Tauw BV en Pouw Deventer

Al ruim 30 jaar verzorgt Isfordink Olst het inrichten van de bedrijfswagens voor Tauw BV. Het internationale advies- en ingenieursbedrijf is zeer actief met het verduurzamen van het bedrijfswagenpark. Na eerdere gezamenlijke verbeterslagen is deze VW e-Crafter met duurzame inrichting de eerste elektrische bus die wordt ingezet voor veldwerk en bodemonderzoek. Binnen dit project fungeerde Pouw Deventer als de leverende en coördineerde Volkswagen dealer.

Over Isfordink Olst bedrijfswageninrichting

Isfordink Olst is sinds 1984 actief als inrichter van bedrijfswagens en servicevoertuigen. Vanuit onze moderne werkplaats in Olst verzorgen wij bedrijfswageninrichting van A tot Z. Compleet en geheel naar wens. Onze kennis en ervaring is gebundeld tot een efficiënt one stop shop concept. Zo zijn onze klanten verzekerd van de snelste weg naar een bedrijfswagen klaar voor actie.

Anti-diefstal Bedrijfswageninrichting Buiten accessoires Laadruimte afwerking Laden & lossen VB luchtvering Vloerladen Laadruimte afwerking Signalering & verlichting Laptophouders Standkachel & -verwarming Veiligheid & hygiene Ventilatie & beluchting Stroomvoorziening Gebruikte bedrijfswageninrichting

Wilt u weten wat Isfordink Olst voor u kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak met één van onze specialisten!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.