+31 (0)570 - 561 500 info@isfordink.nl 0

BLOG: ventileren van uw laadruimte

BLOG – Bestaande lucht afvoeren en frisse lucht aanvoeren. We monteren diverse systemen om laadruimteventilatie mogelijk te maken bij uw bedrijfswagen. In deze blog gaan we in op de voordelen en de verschillende types. Zo kunt u bepalen welke laadruimteventilatie het beste past bij uw activiteiten.

Ventilatie van je laadruimte: hoe kies je het juiste type?

Voldoende ventilatie in de laadruimte is om meerdere redenen belangrijk. Zeker als de bedrijfswagen fungeert als mobiele werkplaats en/of mobiel magazijn. Luchtkwaliteit speelt een prominente rol bij het realiseren van een gezonde en prettige werkplek.

Waarom laadruimteventilatie?

✅  Vocht verdrijven

Vocht kan leiden tot schade aan zowel de laadruimte-afwerking als (metalen) lading en elektronica. Extra ventilatie helpt om vocht te verdrijven uit de laadruimte. Zeker als het wordt gecombineerd met aanvoeren van verse lucht.

✅  Verbeteren luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit is een belangrijke factor in het leefklimaat. Dit geldt ook voor de lucht in de laadruimte van een bedrijfswagen. Ventilatie kan belangrijk bijdragen aan een gezonde luchtkwaliteit. Dit is zowel vanuit het perspectief van gezondheid als een prettig werkklimaat zeer aan te raden.

✅  Afvoeren van schadelijke gassen

Vervoert u gassen of chemische goederen, dan is ventilatie zeer aan te raden. De aanwezigheid van gassen en chemische componenten in de lucht vormen een bedreiging voor de menselijke gezondheid. Afhankelijk van het soort gassen en/of chemicaliën kan dakventilatie worden gecombineerd met vloerventilatie.

De verschillende types

Mechanische dakventilatie
Na montage op het dak wordt tijdens het rijden lucht uit de laadruimte afgevoerd. Bij stilstand vindt nagenoeg geen afvoer plaats. Wij bieden deze variant in de normale en compacte variant.

Mechanische combiventilatie dak
Na montage op het dak wordt tijdens het rijden zowel lucht afgevoerd uit de laadruimte als verse lucht aangevoerd naar de laadruimte. Bij stilstand vindt nagenoeg geen af- of aanvoer plaats. Wij werken met de ingenieuze Easy Aero dakventilator.

Elektrische dakventilatie
Na montage op het dak wordt tijdens het rijden lucht uit de laadruimte afgevoerd. Dankzij de elektromotor wordt ook geventileerd bij stilstand. Door middel van een schakelaar kan de ventilator ook andersom draaien, zodat lucht wordt aangevoerd in de laadruimte. Meer informatie over de elektrische dakventilator.

Elektrische combiventilatie dak
Na montage op het dak wordt tijdens het rijden zowel lucht afgevoerd uit de laadruimte als verse lucht aangevoerd naar de laadruimte. Door de elektromotor wordt ook bij stilstand op hetzelfde niveau lucht aangevoerd en afgevoerd door de elektrische Easy Aero dakventilator.

Vloerventilatie
Vloerventilatie is ontworpen voor het afzuigen van gassen uit de laadruimte. Het is een effectieve aanpak voor het afvoeren van ‘zware’ gassen, die naar de bodem zakken.

Anti-diefstal Bedrijfswageninrichting Buiten accessoires Laadruimte afwerking Laden & lossen VB luchtvering Vloerladen Laadruimte afwerking Signalering & verlichting Laptophouders Standkachel & -verwarming Veiligheid & hygiene Ventilatie & beluchting Stroomvoorziening Gebruikte bedrijfswageninrichting

Wilt u weten wat Isfordink Olst voor u kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak met één van onze specialisten!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.