+31 (0)570 - 561 500 info@isfordink.nl 0

De Olympische droom van Chiel Albers

30 april 2020 – Hij traint zo’n 25 uur in de week. Chiel Albers (21) is handbiker en geselecteerd voor de paralympische talentenselectie van NOC*NSF. De topsporter uit Olst (meer precies De Boskamp) is op weg naar zijn grote doel: de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. Isfordink Olst bedrijfswageninrichting ondersteunt Chiel bij het verwezenlijken van zijn droom.

“Ik train 7 dagen in de week, waarvan 5 dagen twee keer per dag.” Chiel is gepakt door het handbiken. De combinatie van de snelheid en de lichamelijke uitdaging geven hem een kick. “In het peloton duik ik in ieder gaatje. Nee, ik ben niet snel bang.” Die eigenschap heeft hem ook al een bijnaam opgeleverd: de Max Verstappen van het handbike peloton.

Een jaar of 4 geleden kreeg de Boskamper een folder van de Handbikebattle in Oostenrijk in handen. Een monsterrit van 20 kilometer met stijgingspercentages van 18 procent. “Ik ben gaan trainen, haalde de finish en was meteen verkocht.”

Full time sporter

Inmiddels is Chiel full time sporter. Zonder corona had hij dit seizoen zijn debuut gemaakt op het WK als één van de jongsten in het peloton. Net als bij regulier wielrennen zijn er wegwedstrijden en tijdritten.

En bij het handbiken gaat het net zo hard als in het reguliere wielrennen. Koersen finishen bijna altijd met een gemiddelde van meer dan 40 km/u en in de eindsprint gaat het zomaar richting de 65 km/u. “De wegwedstrijden vind ik het leukste. Ik houd van de snelheid en het tactische spel.”

Olympische ambitie

Isfordink Olst bedrijfswageninrichting is sponsor van Chiel Albers bij het realiseren van zijn Olympische ambitie. Naast financiële ondersteuning gaan we ook een maatwerk opbergsysteem ontwikkelen voor de nieuwe high tech carbon fiets die Chiel binnenkort in ontvangst neemt.

 

Anti-diefstal Bedrijfswageninrichting Buiten accessoires Laadruimte afwerking Laden & lossen VB luchtvering Vloerladen Laadruimte afwerking Signalering & verlichting Laptophouders Standkachel & -verwarming Veiligheid & hygiene Ventilatie & beluchting Stroomvoorziening Gebruikte bedrijfswageninrichting

Wilt u weten wat Isfordink Olst voor u kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak met één van onze specialisten!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.