+31 (0)570 - 561 500 info@isfordink.nl 0

Bert Hukema, manager operations Westfalen Medical

‘Onze servicewagens zijn veilig en efficiënt dankzij Isfordink Olst’

18-07-2017 – Cliënten in heel Nederland vertrouwen op Westfalen Medical voor de levering van medicinale zuurstof en hulpmiddelen. De huis-aan-huis bezorging wordt gedaan met speciale servicebussen. Westfalen heeft de hulp ingeroepen van Isfordink Olst bedrijfswageninrichting voor de ingrijpende modernisatie en professionaliseringsslag van het wagenpark. “Nu zijn we klaar voor de toekomst.”

Tegen de achtergrond van de verschillende kwaliteit- en veiligheidseisen voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen en medische hulpmiddelen, besloot Bert Hukema, Manager Operations bij Westfalen Medical, dat de firma uit Deventer een voorbeeldfunctie moest vervullen.

Van staal en hout naar 100% aluminium
“Westfalen is ook bestuurslid van de EIGA in Brussel (European Industrial Gas Association). Het was onze wens om een nieuw concept te ontwikkelen voor onze servicewagens dat in lijn is met het Europese protocol voor de omgang met (medicinale) gassen en hulpmiddelen.”

Het nieuwe concept moest voldoen aan vier belangrijke parameters: 1. veiligheid; 2. gewicht; 3. gebruiksvriendelijkheid en 4. prijs. Dit betekende een flinke uitdaging voor Isfordink Olst bedrijfswageninrichting, aangezien in 2010 de inrichting nog volledig uit stalen kasten met houten opbouw bestond.

“In drie fases hebben we met Westfalen naar een nieuw lichtgewicht concept toegewerkt”, vertelt Patrick Isfordink, directeur van Isfordink Olst. Sinds eind 2015 zijn de servicewagens uitgevoerd met een 100% aluminium inrichting. Wat een buitengewone kwaliteitsslag betekent.

Meer cliënten per dag helpen
De brandveiligheid is enorm verbeterd, want hout kan branden, aluminium niet. Het beschikbare laadvermogen is toegenomen, want aluminium is veel lichter dan hout. En de beluchting van de laadruimte is ingrijpend verbeterd. Het extra laadvermogen maakt de weg vrij voor een efficiëntere indeling van de laadruimte.

“De chauffeur kan nu meer cilinders en hulpmiddelen meenemen, waardoor per dag meer cliënten kunnen worden geholpen. Een nieuw opbergsysteem zorgt ervoor dat de cilinders nog veiliger kunnen worden vervoerd. Het laden en lossen is ook eenvoudiger voor de chauffeur”, benadrukt Patrick Isfordink de belangrijkste voordelen.

Anno 2017 is Westfalen Medical onderweg met servicewagens die volledig bij de tijd zijn qua veiligheid en totaalgewicht. Bert Hukema: “De samenwerking bij dit project is super verlopen. Isfordink Olst is een partij die echt meedenkt en open staat voor feedback.”

3-jarig contract: keuze voor One Stop Shop concept
De volgende stap in het ontzorgen is ook al gemaakt: Isfordink en Westfalen hebben recent een 3-jarig contract getekend, waarbij Isfordink het complete traject van kale bus naar kant-en-klare servicewagen gaat verzorgen.

“We zijn trots dat Westfalen Medical zoveel vertrouwen in ons heeft, dat wij het complete traject van hun uit handen mogen nemen”, benadrukt Patrick Isfordink.

‘Geen omkijken naar proces’
Bert Hukema motiveert de keuze: “Wij willen graag bezig kunnen zijn met onze hoofdtaak: 10.000 cliënten met chronische luchtwegaandoeningen voorzien van onze producten en diensten. Deze dienstverlening wordt dagelijks volbracht met 33 servicemedewerkers door heel Nederland, Zij zijn trots om te mogen werken met een prachtige bus voorzien van een inrichting van hoogwaardige kwaliteit. Het is voor ons een enorme uitkomst dat Isfordink ons hierbij ontzorgt. Wij slaan zo een dubbelslag: we zijn onderweg met veilige, duurzame en lichte servicewagens én hebben geen omkijken naar het proces zodra een bus na 4 jaar vervangen moet worden. Ook omdat de complete inrichting zomaar drie voertuigen, dus 12 jaar, mee gaat.”

Anti-diefstal Bedrijfswageninrichting Buiten accessoires Laadruimte afwerking Laden & lossen VB luchtvering Vloerladen Laadruimte afwerking Signalering & verlichting Laptophouders Standkachel & -verwarming Veiligheid & hygiene Ventilatie & beluchting Stroomvoorziening Gebruikte bedrijfswageninrichting

Wilt u weten wat Isfordink Olst voor u kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak met één van onze specialisten!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.