+31 (0)570 - 561 500 info@isfordink.nl 0

Harm-Jan Bouwmeester, wagenparkbeheerder van Tauw

‘Isfordink Olst ontzorgt ons volledig’

20-12-2017 – Al ruim 30 jaar vertrouwt Internationaal advies- en ingenieursbureau Tauw op Isfordink Olst bedrijfswageninrichting. “Onze auto’s moeten zo snel mogelijk de weg op. Dat beseffen ze in Olst maar al te goed”, vertelt Harm-Jan Bouwmeester, bij Tauw verantwoordelijk voor het professionele wagenpark van 26 Volkswagen Transporters.

“Letterlijk één telefoontje is genoeg om het hele proces in werking te zetten. Isfordink coördineert het samenspel met de andere partijen, zoals VW-dealer Pouw Automotive en bijvoorbeeld de bestickeraar.” Het one stop shop concept van Isfordink bewees zich onlangs opnieuw toen één van de veldwerkauto’s total loss raakte door een aanrijding (zonder letsel voor de bestuurder). “Sneller dan gedacht was onze collega weer met een nieuwe bus onderweg.”

Duurzame inrichting
Verduurzamen van de inrichting is de rode draad in het continue verbeterproces. “Isfordink OIst neemt al jaren zelf het initiatief”, benadrukt Harm-Jan Bouwmeester. Een grote stap was de overstap van hout naar een aluminium. Samen met Esteq Metaalbewerking is naar de wensen van Tauw een unieke maatwerk inrichting ontwikkeld. Recent nog eens uitgebreid met aluminium vloer- en wandbekleding.

“De inrichting is inmiddels ruim 150 kilo lichter dan de oude opzet uit hout. Het lagere gewicht heeft een gunstige invloed op brandstofverbruik en onderhoudskosten.” De keuze voor aluminium zorgt tevens voor een lange levensduur. “Wij rijden 6 jaar met een bedrijfswagen, de verwachting is dat deze inrichting zeker 3 auto’s mee gaat, dan praat je over 18 jaar.”

Efficiënte accessoires
Duurzaamheid speelde ook een belangrijke rol bij de keuze van de accessoires. De laadruimte wordt verlicht met efficiënte LED-lampen van Whelen. De conventionele accu is vervangen voor een lichtgewicht Lithium-Ion accu van SuperB; een gewichtsbesparing van liefst 26 kg.

Energiezuinige koelkast
De jongste uitbreiding van het concept is het plaatsen van een energiezuinige ‘maatwerk’ koelkast om grond- en watermonsters geconditioneerd te vervoeren. De koelkast is beter geïsoleerd waardoor het minder vaak aanslaat, minder stroom vraagt en ook zuiniger met energie omgaat. De servicewagens zijn ook voorzien van eigen 220v stroomvoorziening inclusief stopcontact, stroombewaker en walstroomaansluiting.

‘Perfect voorbeeld one stop shop’
Naast het opbouwen van de nieuwe bedrijfswagens verzorgt Isfordink Olst ook logistiek rond de einde contract voertuigen. Het begint bij het overbouwen van de inrichting in de nieuwe auto, maar ook wordt de bestickering verwijderd en de bus naar het inleverpunt getransporteerd. “De samenwerking met Isfordink Olst is wat mij betreft het perfecte voorbeeld van one stop shop”, besluit Harm-Jan Bouwmeester. “En dat is precies wat wij als Tauw zoeken.”

Anti-diefstal Bedrijfswageninrichting Buiten accessoires Laadruimte afwerking Laden & lossen VB luchtvering Vloerladen Laadruimte afwerking Signalering & verlichting Laptophouders Standkachel & -verwarming Veiligheid & hygiene Ventilatie & beluchting Stroomvoorziening Gebruikte bedrijfswageninrichting

Wilt u weten wat Isfordink Olst voor u kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak met één van onze specialisten!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.